středa, března 28, 2007

Red Sparowes

Red Sparowes-At the Soundless Dawn
Tuhle desku jsem si vlastně koupil jako takový tip na slepo v jednom distru (v podstatě kvůli pěknemu obrázku na obalu:)). O to více jsem pak byl překvapen, když jsem dal druhý den CD do přehrávače.
Red Sparowes je projekt členů kapel jako třeba isis nebo neurosis a je vidět, že tenhle vliv se na desce celkem projevil ......na At the Soundless Dawn mužeme slyšet to nejlepší co tyhle kapely umí ve vyklidněných pasážích. To ale neznamná, že by se celá deska odehrávala na nějaké klidné vlně. Už od začátku do vás kapela sype chytlavé melodie za doprovodu celkem nakopnutých bicích. Chytlavých hudebních motivů je na téhle desce skutečně dost a navíc pořád přicházejí nové a nové, takže se opravdu nemáte čas nudit ani u 11 min skladeb.
U
At the Soundless Dawn mě taky hodně nadchly zvuky kytar, které celému albu dodávají temnou (možná i trochu industriální atmosféru-člověk si připadá jako by stál sám v nějakém opuštěném továrním městě).
Po prvním poslechu dobrá deska po každém dalším pak už skoro dokonalá věc ........pro mě jedno z nejlepších post rockových alb.

http://www.myspace.com/redsparowes
http://www.redsparowes.com/
http://www.progarchives.com/album.asp?id=11925#mp3
(ukázka z desky)

0 Comments:

Okomentovat

<< Home