úterý, listopadu 11, 2008

Tata Bojs + Ahn Trio (Reduta, Olomouc)

Tata Bojs na svém ''mini'' turné věnovanému novému albu Smetana zavítali také do sálu Moravské filharmonie v Olomouci. Na nové desce můžeme slyšet asi nejlepší skladby této kapely předělané do akustické podoby, dalo by se tedy říct, že jde o takovou bestoffku se symfonickým orchestrem:), o který se zde postaraly holky z korejského Ahn Tria.
I když si tu všichni přišli užít klidového komorního koncertu, kluci hned po prvních pár písních ukázali, že ani akustické nástroje jim nebrání rozjet pořádnou show, jak jsme na to u Tata Bojs zvyklí. Na koncertě zazněly všechny předělané skladby z nového alba plus bonusy jako třeba skladby Divnosti a Pan Tečka, které si mohli v akustické předělávce vychutnat jen návštěvníci tohoto turné.
Velmi mile jsem byl potěšen také atmosférou, kterou zde vytvořilo olomoucké publikum. Tak vlídné přijetí jako na tomto koncertě jsem snad ještě nezažil. Myslím, že i kapela byla dost překvapená a odměnila nás na konci hned čtyřmi přídavky.
Ti, kteří by od Tata Bojs čekali na této desce nějaký převrat si budou muset ještě nějakou chvíli počkat, neboť Smetana je jen zajímavě udělaný výběr, kde se kloubí typické ''tatáčovské''prvky s prvky klasické hudby v podání Ahn Tria. Myslím tedy, že na poličce fandy této kapely je Smetana naprostou nutností. Pro příležitostného posluchače to buď může být nudná záležitost, oproti ostatním deskám, nebo právě důvod proč začít Tata Bojs poslouchat. Havní je, že naživo si tuhle desku umí kluci (a holky) obhájit na 100%.

Fotogalerie

0 Comments:

Okomentovat

<< Home