pátek, října 31, 2008

Calexico - Carried To Dust (2008)

Calexico je indie rocková hudební skupina založená v Tusconu (Arizona). Dva zakládající členové Joey Burns a John Convertino se poprvé setklali v Los Angeles, kde spolu hráli v kapele Giant Sand. Hudba Calexico je inspirována vlivy Mexické a tradiční Jihoamerické hudby, často také bývá označována jako alt-country a indie rock. Své jméno kapela dostala podle pohraničního města Calexico v Kalifornii.

To co mě v poslední době dost potěšilo je nový počin této kapely deska Carried To Dust. Po předchozím albu Garden Ruin už by si člověk řekl, že to snad ani lepší být nemůže, ale hned po prvním poslechu je jasné, že tahle deska je zase o kus dál. Ono se vlastně skoro nic nezměnilo, pořád jsou to Calexico se svým tradičním zvukem, stejně mi to ale příjde jako slyšet tuhle kapelu poprvé v životě. Snad každá skladba na téhle desce se zdá jako hitovka, ať uz jde o rychlé věci jako Victor Jara's Hands, Writer's Minor Holiday tak klidové skladby Two Silver Trees, House Of Valparaiso nebo třeba takový Caposselovský úlet Inspiracion. Člověk přesně ví co od Calexica čekat, ale stejně je snad každou skladbou překvapený. Takže žádné nudné pokračování, ale zase dost kvalitní alt country, které vás odnese někam daleko do Mexika :). Docela mi při poslechu téhle desky běhá mráz po zádech. Mám z ní opravdu radost!!

http://www.casadecalexico.com/index.php

http://www.last.fm/music/Calexico/Carried+To+Dust

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

http://rapidshare.com/files/146792080/Crar.rar.html

10:09 odp.  
Blogger čuňas said...

V listopadu jsem si je dal na živo. Byli skvělí, přirození a setsakra našlapaní multiinstrumentalisté. Třeba je potkáme na colours.
jaamor

4:48 odp.  

Okomentovat

<< Home